Καβάλα: Εντυπωσιακοί σχηματισμοί νεφών μετά το πέρας της καταστροφικής καταιγίδας [φωτογραφίες]

Η «Νεφέλη» άφησε πολλές πληγές στον Νομό Καβάλας, αλλά και σχηματισμούς νεφών πάνω από την πόλη και τη Θάσο, οι οποίοι «αποποιούνται» τον καταστροφικό τους ρόλο και κρατούν μόνο τον... εικαστικό

Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία «Νεφέλη» έπληξε με σφοδρότητα τον Νομό Καβάλας, προξενώντας μεγάλες καταστροφές σε όλους τους δήμους του Νομού κι αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα και δρόμους και 2 δήμους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, άφησε πίσω του και εντυπωσιακές εικόνες στον ουρανό, με «βιβλικούς» σχηματισμούς νεφών οι οποίοι θύμιζαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018 το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας με μια… εικαστική πινελιά.

Οι εντυπωσιακοί πυργοσωρείτες (Towercumulus,Tcu), δηλαδή νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης, τα οποία συνδέονται άμεσα με ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα και «δίνουν» μπόρες και καταιγίδες, «αγκάλιασαν» την Καβάλα και τη Θάσο, με «σύμμαχο» την καθαρή ατμόσφαιρα και το φως από τη δύση του ηλίου, συνθέτοντας μια σπάνια και συνάμα μαγευτική εικόνα.

Δείτε φωτογραφίες από τους σχηματισμούς των νεφών

*Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Ζάχαρης-Meteokav