Ο αγώνας κατά της όδευσης του ΤΑΡ από τα τενάγη των Φιλίππων συνεχίζεται…

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των πολιτών όπου τονίζεται ότι παρά την επίδειξη ισχύος της κατασκευάστριας εταιρίας το ραντεβού στα χωράφια του Ζυγού ισχύει…

Την βούληση της να συνεχίσει τον αγώνα κατά της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα τενάγη των Φιλίππων εκφράζει με ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή των πολιτών, καταγγέλλοντας παράλληλα την καταπάτηση τους αισθήματος δικαίου, μετά τα τελευταία γεγονότα στο Ζυγό. Στην ανακοίνωση εκφράζεται επίσης και η συμπαράσταση στον απεργό πείνας Θέμη Καλπακίδη και καλείται όλος ο κόσμος να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα και τέλος τονίζεται ότι ο αγωγός θα περάσει μόνο από τα βουνά.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της συντονιστικής επιτροπής

«Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο και το νόμο με το μέρος μας»

«Το πραγματικό πρόσωπο και η δύναμη του ισχυρού φάνηκε ξεκάθαρα από τα τελευταία γεγονότα που βιώσαμε όλοι. Προσχηματικές συλλήψεις, επίδειξη ισχύος με την επιστράτευση θεσμών και κρατικών λειτουργών. Καταγγέλλουμε απερίφραστα  την καταπάτηση του αισθήματος δικαίου και απαιτούμε τον σεβασμό των στοιχειωδών κανόνων δικαίου που διέπουν την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στον απεργό πείνας και μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Θέμη Καλπακίδη.

Καλούμε όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο άδικο. Ο αγώνας συνεχίζεται στον Ζυγό Καβάλας, στο σημείο όπου σταμάτησαν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ. Θα είμαστε όλοι εκεί, διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες αποφάσεις σε βάρος της φύσης και του περιβάλλοντος, σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Είμαστε πολλοί και έχουμε το δίκιο και το νόμο με το μέρος μας! Ο αγωγός θα περάσει μόνο από τα βουνά! Συνεχίζουμε…»