Η παραλία της Ραψάνης απέκτησε ένα… δάσος [φωτογραφίες]

Η ανθρώπινη παρέμβαση συμπληρώθηκε από τη Φύση, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η χερσαία ζώνη και να καλυφθούν τα μπλόκια, δημιουργώντας μια πρωτότυπη και όμορφη εικόνα κάτω από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης

Αυτοφυές δάσος στα ορεινά είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Το αντίστοιχο φαινόμενο, όμως, δίπλα στη θάλασσα, ανάμεσα στα μπλόκια, είναι κάτι πρωτότυπο και δεν το συναντάει συχνά κανείς, καθώς απαιτεί ειδικές συνθήκες.




Κάτι τέτοιο έγινε στην ακτή της Ραψάνης στην Καβάλα, σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων, από το τέλος της παραλίας μέχρι και το «μπαλκόνι» του Φαλήρου. Δεκάδες δέντρα έχουν φυτρώσει, καλύπτοντας μεγάλο μέρος του έργου (τοποθετήθηκαν μπλόκια) το οποίο έγινε το 2000, προκειμένου να προστατευτεί η χερσαία ζώνη από το Νοτιά.

Μετά από 20 περίπου χρόνια, η Φύση ήρθε να συμπληρώσει την ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς ο Νοτιάς μετέφερε σταδιακά άμμο, ενώ η βροχή «κατέβαζε» εύφορο χώμα από το βουνό, με τη «βοήθεια» του αγωγού ομβρίων υδάτων.

Το αποτέλεσμα, μοναδικό: δεκάδες δέντρα, όπως πλατάνια, φοίνικες, συκιές και ακακίες «έφτιαξαν» ένα μικρό δάσος κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, το οποίο δεν φαίνεται από την πλευρά της Χρυσοστόμου Σμύρνης, παρά μόνο από την παραλία ή από τη θάλασσα.

Δείτε φωτογραφίες από το… δάσος της Ραψάνης