Καβάλα: Στην παραλία Οφρυνίου «ψάρεψαν»… δέντρο 15 μέτρων! [φωτογραφία]

Οι έντονες βροχοπτώσεις «κατέβασαν» φερτά υλικά από το βουνό, με αποτέλεσμα η θάλασσα να γεμίσει κλαδιά και κορμούς δέντρων-Οι θάλασσα έγινε... καφέ και πράσινη-Συνιστάται προσοχή σε λουόμενους και σε χειριστές μικρών σκαφών

Μέχρι και η… θάλασσα επηρεάστηκε από τις πρόσφατες, έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έπληξαν το Νομό Καβάλας. Πολλά είναι τα παράπονα των λουομένων από τις παραλίες της Κεραμωτής μέχρι και τη Νέα Πέραμο για θολά ή καφέ νερά, κάτι το οποίο οφείλεται στα φερτά υλικά τα οποία «κατέβασαν» οι χείμαρροι από τα βουνά.

Δεν είναι, όμως, μόνο το χρώμα της θάλασσας το οποίο επηρεάστηκε από την κακοκαιρία, καθώς σε διάφορες παραλίες «κολυμπάνε» ξύλα, κορμοί, μέχρι και ολόκληρα δέντρα. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία την οποία ανάρτησε η αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορφανού Όλγα Αμπατζιά, με τα συνεργεία του δήμου Παγγαίου να προσπαθούν να ανασύρουν από τη θάλασσα ένα δέντρο… 15 μέτρων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουομένων.

Παράλληλα, συνιστάται προσοχή σε λουόμενους και χειριστές μικρών σκαφών, καθώς τα ξύλα και οι κορμοί οι οποίοι επιπλέουν δεν είναι ιδιαίτερα ορατοί, ειδικά το βράδυ και μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα και τραυματισμούς. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές για επιπλέοντα ξύλα και κλαδιά και σε παραλίες της Καβάλας, μιας και τα ρεύματα της θάλασσας τα μετέφεραν από τις παραλίες του Παγγαίου.