Καβάλα: «Θόλωσαν» οι θάλασσες από τις νεροποντές, «θολώνει» -ξανά- και ο καιρός το Σαββατοκύριακο

«Βούρκος» τα νερά των παραλιών σχεδόν σε όλο το παράλιο μέτωπο της Καβάλας, με το πρόβλημα να είναι εντονότερο σε Παληό, Καλαμίτσα και σε όλους τους κλειστούς κόλπους-Επιστρέφουν στο τέλος της εβδομάδας οι βροχές και οι καταιγίδες

Τα… απόνερα της πρόσφατης κακοκαιρίας συνεχίζουν να επηρεάζουν την Καβάλα και κυρίως τις παραλίες της. Η θάλασσα σχεδόν σε όλες τις παραλίες των κλειστών κόλπων, όπως είναι οι παραλίες του Παληού, της Καλαμίτσας και της Ραψάνης, έχουν ένα θολό πράσινο ή καφέ χρώμα, ενώ το σκηνικό… εμπλουτίζεται από φερτά υλικά, όπως είναι ξύλα, κορμοί δέντρων (διαβάστε σχετικά εδώ), τελάρα και φελιζόλ, με τους κολυμβητές να αποθαρρύνονται από την εικόνα την οποία παρουσιάζουν.




ΔΕΥΑΚ και Λιμεναρχείο διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για κάποια μόλυνση, αλλά για το αποτέλεσμα των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων, οι οποίες «κατέβασαν» όλα τα παραπάνω υλικά στις παραλίες, με τα θαλάσσια ρεύματα να τα μεταφέρουν από τις παραλίες του Παγγαίου προς τα ανατολικά.

Οι θάλασσες αναμένεται να καθαρίσουν με το πρώτο βοριαδάκι, το οποίο θα πνεύσει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ξανάρχονται βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Δε λέει να… το παραδεχτεί ο καιρός ότι ήρθε το καλοκαίρι, με την ατμοσφαιρική αστάθεια να φαίνεται συνεπής στο… ραντεβού της και το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την τάση του καιρού και τα μέχρι τώρα δεδομένα, από το βράδυ του Σαββάτου 7 και κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα 8 και 9 Ιουλίου 2018 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Καβάλα, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας έως και 4 βαθμούς Κελσίου, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμπελουργοί του Παγγαίου θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να σκεπάσουν τα φυτά τους, καθώς η ωρίμανση του καρπού βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και η παραμικρή βροχή μπορεί να προξενήσει μεγάλη οικονομική ζημιά στους αγρότες.

Για την… ιστορία, η νέα αστάθεια επηρέασε ήδη τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το βράδυ της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2018 τοπικές καταιγίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του meteokav εδώ.