Το καλοκαίρι… ξαναδιακόπτεται: Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους από το Λιμεναρχείο Καβάλας

Η αστάθεια επιμένει στην περιοχή μας-Διαβάστε αναλυτικά την πρόβλεψη του καιρού στην Καβάλα από την ομάδα του meteokav για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018

Μετά από ένα σύντομο… διάλειμμα καλοκαιρίας και σχετικά υψηλών θερμοκρασιών, το άστατο σκηνικό του καιρού επιστρέφει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου 2018 με μπόρες, αλλά και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συνεπώς και στην Καβάλα.

Σύμφωνα με την ομάδα του meteokav.gr (επισκεφτείτε τη σελίδα εδώ), αίτιο αυτής της αλλαγής είναι η διαταραχή μέσης τροπόσφαιρας η οποία κινείται νοτιότερα (βλέπε παρακάτω χάρτη), επηρεάζοντας μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο Ιουλίου 2018, αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε εκδήλωση καταιγίδων, σε 1η φάση σε όλα τα ηπειρωτικά-ορεινά τμήματα και στη συνέχεια πιθανότατα και στα πεδινά-παράκτια.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, με εκδήλωση καταιγίδων τις θερμές ώρες τις ημέρας και πάλι σε 1η φάση σε όλα τα ηπειρωτικά-ορεινά και στη συνέχεια και στα υπόλοιπα τμήματα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, παρόμοιο φαίνεται να είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, αν και ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή πρόβλεψη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Να σημειωθεί ότι κατά τόπους τα φαινόμενα θα έχουν ένταση το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις ειδικότερα στα ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι.

Προειδοποίηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας να προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους, εφιστώντας την προσοχή των κυβερνητών πλοίων και μικρών σκαφών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ προβλέπεται κατά διαστήματα από το Σάββατο 08-07-2018 έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 09-07-2018 να επικρατήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ισχυροί άνεμοι που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρησή σας από τακτικά δελτία καιρού ΕΜΥ για τη λήψη απόπλου».