Στον… Τροπικό της Καβάλας: Σύντομο, αλλά έντονο το πέρασμα της καταιγίδας

Αυτήν τη φορά δεν υπήρξαν καταστροφές, πλην κάποιων... παράπλευρων απωλειών και αναβολές εκδηλώσεων-Διαφορά 10 βαθμών Κελσίου μέσα σε λίγες ώρες!-Η καιρική αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες

Οι προγνώσεις για τον καιρό έπεσαν μέσα κι ακόμα μια καταιγίδα, συνοδεία θυελλωδών ανέμων, πέρασε από την Καβάλα το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουλίου 2018.

Αυτή τη φορά (ευτυχώς) δεν υπήρξαν καταστροφές, καθώς η καταιγίδα ήταν σύντομη, αλλά ιδιαίτερα έντονη. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες… παράπλευρες απώλειες, όσον αφορά την πρεμιέρα του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αλλά και άλλες εκδηλώσεις, όπως το θεματικό «80s Party» στο Παληό (διαβάστε εδώ κι εδώ), ενώ δεν τη… γλύτωσαν και κάποιες υπαίθριες συνεστιάσεις γάμων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η θερμοκρασιακή διαφορά στην πόλη της Καβάλας εντός της ημέρας, καθώς το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε 29 βαθμούς Κελσίου και μετά το πέρασμα της καταιγίδας… 19 βαθμούς Κελσίου.

Εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται, όμως, σε απόγνωση είναι οι ιδιοκτήτες των beach bars και των εποχικών επιχειρήσεων, βλέποντας ότι φτάνουν στην καρδιά του καλοκαιριού κι ακόμα να φανεί το… καλοκαίρι.

Η καιρική αστάθεια θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, με τους κολυμβητές να οφείλουν να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να απομακρύνονται από τη θάλασσα όταν βλέπουν να έρχεται καταιγίδα με πολλά ηλεκτρικά, ενώ τη δέουσα προσοχή θα πρέπει να δείχνουν και οι κάτοχοι μικρών σκαφών, καθώς τα «γυρίσματα» του καιρού και οι θυελλώδεις άνεμοι έρχονται… εν ριπή οφθαλμού.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Καβάλα.