Πολυκύτταρη καταιγίδα έπληξε τον Νομό Καβάλας-Με τη… δεύτερη «έδεσε» το ferry boat [φωτογραφίες]

Ισχυροί άνεμοι και ηλεκτρικά συνόδευαν την «τροπική» καταιγίδα-Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μια ώρα

Μια απρόβλεπτη πολυκύτταρη καταιγίδα, στα όρια της… τροπικής, έπληξε τον Νομό Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018. Κύριο χαρακτηριστικό της ήταν τα έντονα καθοδικά ρεύματα τα οποία δημιούργησαν ριπές ανέμου μέχρι και 7 μποφόρ τοπικά, δημιουργώντας πρόσκαιρα προβλήματα στη θάλασσα, αλλά και στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».




Μάλιστα, το ferry boat «Άγιος Παντελεήμονας» καθυστέρησε να «δέσει», καθώς οι δυνατοί πλευρικοί άνεμοι ανάγκασαν τον καπετάνιο να ξαναγυρίσει πίσω και να μείνει για λίγα λεπτά στο κέντρο του λιμανιού, μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι, κάτι που έγινε μετά από περίπου 15 λεπτά και κατέπλευσε κανονικά χωρίς προβλήματα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της καταιγίδας, η οποία κινούνταν με κατεύθυνση από βορειοανατολικά προς τα νότια, ήταν η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου μέσα σε μια ώρα, αλλά και η μεγάλη ραγδαιότητα της βροχής, η οποία δεν κράτησε πολύ, γι’ αυτό και δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, πέρα από το μπάνιο αρκετών Καβαλιωτών το οποίο διέκοψε… βίαια.

Η καιρική αστάθεια είναι πιθανό να «εμφανιστεί» και το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, ωστόσο οι ιδιαίτερες συνθήκες (απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας, υγρασία, ατμοσφαιρική αστάθεια) δεν επιτρέπουν σαφή πρόβλεψη, ούτε καν εκτίμηση τη συγκεκριμένη εποχή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του meteokav εδώ.