«Σύννεφο» από κουνούπια έχει καλύψει τον Νομό Καβάλας λόγω βροχών

Τα λιμνάζοντα νερά δημιούργησαν εστίες για νέες «γενιές» κουνουπιών, τα οποία εξαπολύουν... επιθέσεις τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη της Καβάλας και στους οικισμούς

Μπορεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ να έπραξε τα δέοντα για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ξεκινώντας και ολοκληρώνοντας νωρίς τους ψεκασμούς στην πόλη της Καβάλας, στα χωριά και στους οικισμούς του Νομού, αλλά και σε «ύποπτα» σημεία, όπως είναι οι περιοχές κοντά σε ποτάμια, έλη και λιμνάζοντα νερά, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες έπληξαν το τελευταίο διάστημα την περιοχή λειτούργησαν υπέρ των κουνουπιών.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στον δήμο Νέστου και πιο ήπιο στον δήμο Παγγαίου, εξαιρουμένων των παραθαλάσσιων περιοχών, αλλά και στην πόλη της Καβάλας, καθώς οι βροχές δημιούργησαν νέες εστίες λιμναζόντων νερών (γκιόλες) και συνεπώς, νέες «γενιές» κουνουπιών.

Η δε καταπολέμησή τους, βάσει της παραπάνω συγκυρίας, είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι ψεκασμοί είθισται να γίνονται πριν εκκολαφθούν τα αυγά των κουνουπιών, κάτι το οποίο έχει ήδη γίνει.

Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας από τα ενοχλητικά έντομα και να μην επιτείνουν το πρόβλημα, αποφεύγοντας να δημιουργούν νέες εστίες επώασης, ήτοι λιμνάζοντα νερά.