Καβάλα: Μόνο οι φήμες «μολύνουν» τις παραλίες-Καθαρά τα νερά σε όλο τον Νομό

Η τελευταία δειγματοληψία έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα-Εντός της εβδομάδας θα βγουν και τα αποτελέσματα νέας δειγματοληψίας-Διαβεβαιώσεις κι από επίσημα χείλη ότι τα νερά είναι καθαρά και δεν αφαιρέθηκε καμιά γαλάζια σημαία

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια έντονη φημολογία για μόλυνση στις παραλίες του Νομού Καβάλας, για σπασμένους αγωγούς αποχέτευσης και για αφαίρεση γαλάζιων σημαιών. Όλα τα παραπάνω διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από επίσημα χείλη, αλλά κι από την τελευταία δειγματοληψία, η οποία «έδειξε» ότι οι θάλασσες της Καβάλας είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμπι.

Όπως διαβεβαιώνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, δεν υπήρξε καμία επίσημη καταγγελία για θαλάσσια μόλυνση, παρά μόνο φήμες, ενώ τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 έγινε νέα δειγματοληψία, με τα αποτελέσματα να αναμένονται 48 ώρες μετά, όπως ορίζει ο νόμος, δηλαδή την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018.




Μάλιστα, ο κ. Μαρκόπουλος επικοινώνησε και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, επιβεβαιώνοντας το παραπάνω, ότι δηλαδή δεν υπήρξε καμία σχετική καταγγελία κι ότι δεν αφαιρέθηκε καμία γαλάζια σημαία.

Ως εκ τούτου, στον δήμο Καβάλας τα μόνα σημεία στα οποία απαγορεύεται η κολύμβηση είναι το λιμανάκι των Σφαγείων, το Καρνάγιο και οι κοίτες ρεμάτων.

Όσον αφορά στα περί έντονης δυσοσμίας και μολυσμένων υδάτων τα οποία, σύμφωνα με φήμες, «κατέβηκαν» στο Παληό και στην Καλαμίτσα, στη δυτική πλευρά της παραλίας, στις εκβολές του ρέματος ομβρίων υδάτων, ισχύουν τα παραπάνω, ότι, δηλαδή, πρόκειται για φήμες κι ότι είναι εύλογο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, να «κατέβηκαν» λιμνάζοντα νερά τα οποία εκλύουν δυσοσμία, καθώς και φερτά υλικά.