Εντυπωσιακές εικόνες από το «μπάσιμο» της καταιγίδας στην Καβάλα [φωτογραφίες, βίντεο]

Ποια τα χαρακτηριστικά της καταιγίδας τα οποία την καθιστούν σπάνια και παραπέμπει σε αντίστοιχα φαινόμενα στην... Αμερική-Την γλύτωσε η Καβάλα, την πλήρωσαν τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά του Νομού

Μια από τις πιο εντυπωσιακές εισόδους καταιγίδων ήταν αυτή η οποία «χτύπησε» την Καβάλα το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιουλίου 2018, με το KAVALAPOST και το Meteokav να πέφτουν μέσα στην πρόγνωση (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).




Η σπανιότητα του φαινομένου έγκειται στο γεγονός ότι ο σχηματισμός της, θύμισε εικόνες τις οποίες συνήθως βλέπουμε… στην Αμερική και μπορεί να μην έριξε πολύ νερό, αφού ο πυρήνας της καταιγίδας πέρασε ξυστά από την πόλη, χάρισε, όμως, εντυπωσιακές εικόνες.

Φωτογραφία: Meteokav-Γιάννης Ζάχαρης

Η καταιγίδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολυκύτταρη, ενώ παρατηρήθηκε και σχηματισμός shelf cloud ο οποίος είναι σπάνιος και συνήθως εμφανίζεται στις πολύ καλά οργανωμένες καταιγίδες (βλέπε παρακάτω φωτογραφία).

Φωτογραφία: Meteokav-Γιάννης Ζάχαρης

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα βόρεια τμήματα της πόλης έριξε χαλάζι, ενώ στο κέντρο έριχνε ποτιστική βροχή, ενώ η μανία της καταιγίδας ξέσπασε κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά του Νομού, όπως ο κάμπος των Τεναγών.

«Βροχή» έπεφταν και οι κεραυνοί

Ο ανιχνευτής ηλεκτρικής δραστηριότητας του meteokav χτύπησε «κόκκινο», καθώς μέτρησε πάνω από 25.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις μέσα σε 2 ώρες, αριθμός ο οποίο σίγουρα εντυπωσιάζει, ενώ λίγο μετά τις 19:00 κατέγραψε 834 αστραπές ανά λεπτό και 14 ισχυρές καταιγίδες πέριξ της πόλης της Καβάλας.

Δείτε βίντεο από το πέρασμα της καταιγίδας από την Καβάλα

*Κεντρική φώτο: Βαγγέλης Φέρελης