Πεντακάθαρες και με τη… βούλα οι θάλασσες της Καβάλας

Ελήφθησαν 20 δείγματα νερού, χωρίς να υπάρχει έκτακτος λόγος ή καταγγελία, από την Κεραμωτή μέχρι και την Τούζλα-Ποια είναι τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας και πού ισχύει παγίως η απαγόρευση της κολύμβησης

Τέλος και με στοιχεία στις φήμες περί μολυσμένων νερών στις θάλασσες της Καβάλας (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) έδωσε το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουλίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Επειδή υπάρχει ένα έντονο ερωτηματικό το οποίο πλανάται στους πολίτες κι επειδή έχω ερωτηθεί πολλές φορές, θέλω να πω ότι προφορικά είχα σήμερα την ενημέρωση ότι η μέτρηση των νερών της θάλασσας που αφορούν την κολύμβηση έχει ολοκληρωθεί. Έχουν ληφθεί από την περιοχή της Κεραμωτής μέχρι την Τούζλα 20 δείγματα νερού που έχουν σταλεί στο αρμόδιο εργαστήριο του ΑΠΘ που κάνει τους προσδιορισμούς. Είναι όλα εντός των ορίων.




»Τα 18 από τα 20 χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα άλλα δυο για κάποιους διαδικαστικούς λόγους είναι εντός ορίων. Θα καθυστερήσει η ανάλυσή τους για να γίνει ένας επιπλέον έλεγχος μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018, οπότε μπορώ να πω ότι τα νερά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ασφαλή και μπορούν να κολυμπούν χωρίς προβλήματα.

»Βεβαίως, υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές όπως τα λιμάνια, οι εκβολές ποταμών και χειμάρρων, κάτι που ισχύει παγίως και δεν έχει να κάνει με τους τωρινούς ελέγχους. Οι έλεγχοι γίνονται σε τακτή βάση, δεν υπάρχει έκτακτος λόγος ούτε από τη Διεύθυνση Υγείας ούτε από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ούτε από το Λιμεναρχείο με το οποίο βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.