Καβάλα: Επανέρχεται ο… θερινός χειμώνας-Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Χαλάει και πάλι ο καιρός από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, με πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ το νέο κύμα αστάθειας φαίνεται ότι θα επιμείνει και μέσα στην εβδομάδα

Μετά το… σύντομο καλοκαιρινό διάλειμμα, η καιρική αστάθεια και οι καταιγίδες επανέρχονται στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 με μπόρες, αλλά και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της βόρειας χώρας και δεν αποκλείεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, ενώ παράλληλα θα έχουμε και αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας.

Αίτιο αυτής της αλλαγής θα είναι η έλευση της ψυχρής λίμνης (βλέπε παρακάτω χάρτη) η οποία θα επηρεάσει μεγάλο μέρος των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου και της χώρας μας, ειδικότερα της βόρειας, καθιστώντας το σκηνικό του καιρού άστατο.




Πιο αναλυτικά, καταιγίδες αναμένονται να εκδηλωθούν σταδιακά από τις απογευματινές/βραδινές ώρες της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, επηρεάζοντας και τον Νομό Καβάλας. Τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν κατά τόπους ένταση, ειδικότερα στα πιο βόρεια τμήματα και όσο πιο κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Το άστατο σκηνικό του καιρού δείχνει να συνεχίζεται και μέσα στην εβδομάδα, (βλέπε παρακάτω μετεώγραμμα), ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την εξέλιξη θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Καβάλα στη σελίδα του meteokav εδώ.