Η Καβάλα συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Κινέτα Αττικής

Ήδη οδεύει στην Αττική πυροσβεστική δύναμη από την Καβάλα, την Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη για να συνδράμει το έργο κατάσβεσης-Φωτιά και στη Λευκίμμη του Έβρου, με την Καβάλα να στέλνει πεζοπόρο τμήμα

Η μεγάλη πυρκαγιά η οποία μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και η οποία ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Όρη, έχει φτάσει σε σπίτια, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, με το έργο της κατάσβεσης να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με αποτέλεσμα να ζητηθεί ενίσχυση και από την περιφέρεια.




Η Καβάλα έστειλε ήδη 1 πυροσβεστικό όχημα και προσωπικό από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Καβάλας, Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης, για να συνδράμουν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ και άλλοι Νομοί από την Βόρεια Ελλάδα συμμετέχουν σ΄αυτή τη γιγαντιαία επιχείρηση.

Φωτιά και στη Λευκίμμη Έβρου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 προκλήθηκε φωτιά σε δασική έκταση της Λευκίμμης Έβρου, με την Καβάλα να ενισχύει και εκεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, στέλνοντας 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Φωτογραφία του Σπύρου Κούτρα από τη φωτιά στη Λευκίμμη Έβρου