Το βράδυ της 27ης Ιουλίου 2018 κοιτάμε προς τον «ματωμένο» ουρανό

Πού πρέπει να κοιτάξετε και πότε για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα, αλλά και μια ακόμα... έκπληξη την οποία επιφυλάσσει στους λάτρεις της αστροπαρατήρησης ο ουρανός

Η Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 θα τελειώσει με τη δύση του Ηλίου στις 20:39. Και ενώ θα περίμενε κανείς να αντικρίσει τη Σελήνη από την άλλη μεριά του ορίζοντα (ανατολικά) σε φάση πανσέληνου, εκείνο το βράδυ θα παρατηρήσει κάτι άλλο… εντυπωσιακό και απόκοσμο! Μια ολική έκλειψη σελήνης ορατή από την Ελλάδα!

Η υπέρλαμπρη πανσέληνος θα χάνει σιγά σιγά την λαμπρότητά της και θα σκιάζεται, αφού θα μπαίνει μέσα στην σκιά της Γης από τις 21:24 έως τις 22:30. Μετά τις 22:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο-χαλκοπορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό!

Το φαινόμενο της ολικότητας θα λαμβάνει χώρα στον ανατολικό ορίζοντα, μόνο που αυτήν τη φορά η σελήνη δεν θα ‘ναι… μόνη, αλλά θα βρίσκεται πολύ κοντά της και ο πλανήτης Άρης! Μάλιστα ο Άρης, την ίδια μέρα θα βρίσκεται σε αντίθεση και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Γη, γύρω στα 58 εκ. χιλιόμετρα.

Έτσι, θα φαίνεται και αυτός λαμπρός και κόκκινος, συμπληρώνοντας το εντυπωσιακό σκηνικό του ουρανού.

*Πηγή: cnn.gr