Συντονιστική για την αλλαγή όδευσης του TAP: Η Κοινοπραξία κάνει αρχαιολογικές έρευνες με… μπουλντόζα

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών κάνει λόγο για απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καταλογίζοντας ευθύνες και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για το γεγονός ότι «μένει αμέτοχη μπροστά στην πλήρη καταστροφή του αρχαιολογικού πλούτου»

H Συντονιστική Επιτροπής Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, καταγγέλλει την Κοινοπραξία για πραγματοποίηση αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή των Φιλίππων με τη χρήση… μπουλντόζας, ενώ εκφράζει την απορία της και για τη στάση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, «καθώς μένει αμέτοχη μπροστά στην πλήρη καταστροφή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Φιλίππων».

Παράλληλα, καλεί τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στις 08:00 το πρωί στη θέση Καρυδιές για να διαμαρτυρηθούν για την «απαξίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από την Κοινοπραξία».

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής

Σήμερα 28 Αυγούστου 2018 παρακολουθήσαμε τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο η εταιρεία TAP προχωράει σε εργασίες αρχαιολογικών εκσκαφών. Πρώτη φορά οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται με χρήση μπουλντόζας και μάλιστα παρουσία της διευθύντριας της αρχαιολογικής υπηρεσίας κυρίας Δαδάκη. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η εταιρεία απαξιώνει την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας και προχωράει ανενόχλητη στην καταστροφή της.

Μεγάλη απορία μας δημιούργησε και το γεγονός της στάσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς μένει αμέτοχη μπροστά στην πλήρη καταστροφή του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής των Φιλίππων. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία αντί να ενημερώνει την κοινή γνώμη για τα ευρήματα, προβαίνει σε ειρωνικά σχόλια για το σκοπό και την δράση των παραβρισκόμενων πολιτών. Μήπως πιέζεται και αυτή από τον TAP;

Καλούμε όλους όσοι πιστεύουν ότι η προστασία του τόπου μας είναι καθήκον να βρίσκονται αύριο 29 Αυγούστου 2018 στις 08:00 το πρωί στη θέση Καρυδιές.

Συντονιστική Επιτροπής Πολιτών
για την αλλαγή της όδευσης
του αγωγού ΤΑΡ