Ανακοίνωση ΒΦΛ για την πυρκαγιά στη μονάδα του θειϊκού

Η εταιρία χαρακτηρίζει το συμβάν ως «περιορισμένης έκτασης και μικρής χρονικής διάρκειας, χωρίς επιπτώσεις και άνευ ουσίας»

Πυρκαγιά στο χυτήριο της μονάδας θειϊκού οξέως της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων εκδηλώθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, γεγονός που ανησύχησε τόσο διερχόμενους όσο και κατοίκους των γύρω περιοχών, αφού οι μαύροι καπνοί ήταν ορατοί από απόσταση (διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ).

24 ώρες μετά το συμβάν, η Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, μία εκ των εταιριών που δραστηριοποιούνται εντός της λιπασματοβιομηχανίας εξέδωσε μία λακωνική ανακοίνωση σημειώνοντας πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από το προσωπικό της και ότι δεν προέκυψε κάποιο θέμα που να επηρεάζει τη λειτουργία του εργοστασίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της εταιρίας.

«Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες, σημειώθηκε περιορισμένης έκτασης και μικρής χρονικής διάρκειας, χωρίς επιπτώσεις και άνευ ουσίας συμβάν σε υπαίθριο χώρο του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης. Για το λόγο αυτό αντιμετωπίστηκε από το προσωπικό της εταιρείας, χωρίς να απαιτηθεί η συνεργασία με κανένα εξωτερικό φορέα. Η κανονικότητα στη λειτουργία του εργοστασίου δεν επηρεάστηκε».
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ Α.Ε.