Ο καπνός από τη ΒΦΛ σταμάτησε να ενοχλεί την Καρβάλη και… «επιλέγει» το Χαλκερό;

Οργή στο Χαλκερό για τη δυσοσμία-«Στην Καρβάλη δεν τους ενοχλεί πια» σχολιάζει δηκτικά ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκερού, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους

Κυριολεκτικά στα όριά τους βρίσκονται οι κάτοικοι του Χαλκερού, καθώς τις τελευταίες ημέρες έκανε και πάλι την εμφάνιση του το φαινόμενο της έντονης δυσοσμίας από το εργοστάσιο Λιπασμάτων. Μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6 ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκερού, Σάββας Χατζηβασιλειάδης τόνισε ότι από τις 10 μέρες, τις 9 οι κάτοικοι δεν μπορούν καν να βγουν από τα σπίτια τους!

«Κάρφωσε», δε, την πλευρά της Νέας Καρβάλης, λέγοντας πως δεν διαμαρτύρεται πια για το φαινόμενο και πως όταν τους προσκάλεσε να κάνουν μήνυση για την δυσοσμία από κοινού, αυτοί αρνήθηκαν!

«Πολύ έντονη η μυρωδιά σε σημείο να μην μπορεί ο κόσμος να βγει από τα σπίτια του»

Για το γεγονός ότι εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες και πάλι το φαινόμενο με την έντονη δυσοσμία από τα ανατολικά της πόλης, ο κ. Χατζηβασιλειάδης είπε: «Εδώ και 2-3 μέρες πάλι έχουμε το ίδιο φαινόμενο, πολύ έντονη η μυρωδιά σε σημείο να μη μπορεί ο κόσμος να βγει από τα σπίτια του, τόσο πολύ! Συνεχώς κάνει παράπονα ο κόσμος για το τι γίνεται με αυτήν τη μυρωδιά. Εγώ έχω πάει σε όλους τους φορείς, έχω κάνει και μήνυση γι’ αυτό το θέμα και εκκρεμεί να βγει η δικαστική απόφαση. Δεν ξέρω τι θα γίνει, το πρόβλημα συνεχίζεται».

«Απάντηση στο για ποιον λόγο μυρίζει δεν πήραμε από κανέναν και ούτε θα πάρουμε»

Για το αν παίρνει ο δήμος θέση για το θέμα, εξήγησε: «Τι να πει ο δήμος; Ο δήμος δε μου λέει κάτι ουσιώδες, ότι ναι πραγματικά η οσμή είναι από το εργοστάσιο. Από την Αντιπεριφέρεια, δε, δεν δούλευε το μηχάνημά τους μέχρι τώρα. Τώρα βέβαια ξέρω ότι έχουν βάλει μηχάνημα μέτρησης στην Καρβάλη, έτσι λένε τουλάχιστον, ότι βάλανε μηχάνημα. Απάντηση στο για ποιον λόγο μυρίζει δεν πήραμε από κανέναν και ούτε θα πάρουμε».

«Όταν τους είπα να κάνουμε μαζί μήνυση, από την Καρβάλη μάς είπαν ότι δεν τους ενοχλεί το νέφος»    

Για το αν σκοπεύουν οι κάτοικοι να κάνουν κι άλλες ενέργειες για το θέμα, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκερού δήλωσε: «Εγώ προσωπικά δεν έχω να κρύψω τίποτα και δεν έχω να φοβηθώ κανέναν. Πρέπει επιτέλους να λυθεί το θέμα, δεν γίνεται καθημερινά, 9 στις 10 μέρες να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας! Δεν μπορώ να το καταλάβω και να το δεχτώ αυτό, είμαστε στο 2018 και θα συνεχιστεί και άλλο; Να κοιτάξουν να κάνουν κάτι! Δεν μπορώ να μιλήσω για την Καρβάλη, γιατί εγώ είμαι ο μόνος που έκανα μήνυση! Από την Καρβάλη μού λένε ότι δεν έχει πρόβλημα, αυτό μου λένε εκεί οι κύριοι και μόνος μου έκανα μήνυση! Από τότε που έγιναν οι συσκέψεις βλέπετε κανέναν μέχρι σήμερα να μιλάει; Μόνο το Χαλκερό διαμαρτύρεται! Βεβαίως αλλάξανε στάση, αλλά για ποιον λόγο δεν το ξέρω και δεν το κρίνω. Όταν τους είπα να κάνουμε μαζί μήνυση, από την Καρβάλη μάς είπαν ότι δεν τους ενοχλεί το νέφος».