Μαγευτικές λευκές εικόνες από τη «χιονομάνα» Θάσο [φωτογραφίες]

Στα λευκά το Υψάριο, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι το νησί είναι... επιρρεπές στο χιόνι-Τι καιρό θα κάνει στην Καβάλα τα Χριστούγεννα

Οι καιρόφιλοι χαρακτηρίζουν τη Θάσο ως… «χιονομάνα» και όχι αδίκως, καθώς για άλλη μια φορά φέτος, το Υψάριο ντύθηκε στα λευκά. Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του Χαράλαμπου Σωτηριάδη οι οποίες αναρτήθηκαν στη σελίδα στο facebook Thassos τραβήχτηκαν το πρωί της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου 2018, λίγες ώρες μετά την ασθενή, αλλά αρκετή για να καλύψει το βουνό χιονόπτωση, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.




Δείτε το… λευκό βουνό της Θάσου

Ανοιξιάτικος ο καιρός τα Χριστούγεννα, «θολό» το τοπίο για μετά

Βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καβάλας, καθώς από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και το μεσημέρι των Χριστουγέννων δε θα υπάρχουν φαινόμενα, εξασθενούν οι βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι χαμηλότερες τιμές της θα αγγίξουν τους 5.

Ωστόσο από εκεί και πέρα το τοπίο είναι… θολό, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα διίστανται ως προς τη μεταβολή ή μη των καιρικών συνθηκών, καθώς υπάρχει μια τάση για χειμερινό σκηνικό και χιόνια μέχρι και τα πεδινά, όμως μέχρι στιγμής το μόνο σίγουρο σενάριο είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Πάντως το Σαββατοκύριακο η τάση του καιρού θα γίνει πιο ξεκάθαρη ως προς τη ψυχρή εισβολή και το αν θα υπάρξει υετός για να συνοδευτεί και με χιονοπτώσεις.

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.