Το έστρωσε στην Ελευθερούπολη-«Θάφτηκε» στο χιόνι το νησί της Θάσου [φωτογραφίες]

Μέχρι και 30 πόντοι χιόνι σε περιοχές του νησιού με χαμηλό υψόμετρο-Προβλήματα στο οδικό δίκτυο-Αρκετό χιόνι και στον δήμο Παγγαίου, με τα συνεργεία του δήμου να κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας αλάτι

Λευκό το τοπίο και στον δήμο Παγγαίου, με τη χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019 και να συνεχίζεται μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2019.

Τα συνεργεία του δήμου ρίχνουν συνεχώς αλάτι, στην προσπάθεια να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην μετακινούνται άσκοπα.

Πέρα από τα μικροπροβλήματα, όμως, ο χιονιάς άφησε πίσω του και όμορφες εικόνες, όπως αυτή του χιονισμένου πάρκου μπροστά από το δημαρχείο της Ελευθερούπολης, κάτι το οποίο μαρτυράει και η φωτογραφία την οποία ανάρτησε ο αντιδήμαρχος, Χρήστος Μποσμπότης.

«Θάφτηκε» στο χιόνι το νησί της Θάσου

Ισχυρή χιονόπτωση πλήττει το νησί της Θάσου από το βράδυ της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου 2019, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, ειδικά στο ορεινό τμήμα, με τον δήμο και την Πυροσβεστική να κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανοίξουν οι δρόμοι.

Το χιόνι έφτασε μέχρι και τους 30 πόντους σε ορισμένα σημεία του νησιού, ακόμα και σε περιοχές με σχεδόν μηδενικό υψόμετρο, όπως στη Σκάλα Σωτήρος, από την οποία προέρχεται και η παρακάτω φωτογραφία, αποτυπώνοντας την ποσότητα χιονιού η οποία έπεσε στο παραθαλάσσιο χωριό.