Ο καιρός στην Καβάλα: Επιστρέφουν οι βροχές και οι καταιγίδες

Ένα βροχερό τριήμερο προβλέπεται για τον Νομό-Με ήπιο καιρό και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει ο Φεβρουάριος

Ένας από τους πιο βροχερούς Γενάρηδες των τελευταίων ετών για τον Νομό Καβάλας, μάς αποχαιρετά με τον τρόπο που του… αρμόζει, δηλαδή με βροχές και καταιγίδες, αν και ο υετός (ύψος βροχής) προβλέπεται μικρότερος σε σχέση με την τελευταία κακοκαιρία.

Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Καβάλα από την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019 (βλέπε παρακάτω διάγραμμα). Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου.




Τα φαινόμενα μπορεί να μην είναι έντονα,όμως αθροιστικά αναμένεται να πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής, όπου σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Ο Φεβρουάριος, πάντως, θα μπει με ηλιοφάνεια και ήπιο καιρό, ο οποίος θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αγγίζοντας τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.