Καβάλα: Θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας-Προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο

Συμβουλές προς τους τους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας-Τι καιρό θα κάνει στην Καβάλα τις επόμενες μέρες

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου 2019 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2019 να επικρατήσουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού πελάγους άνεμοι από Βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Παράλληλα, συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες πλοίων και σκαφών να λάβουν τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται έγκαιρα από τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ για τη λήψη απόπλου.

Για πληροφορίες για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Ναυτιλιακό Πρακτορείο ΜΗΛΙΑΔΗ (2510 223421) και στο Λιμεναρχείο Καβάλας (2513 505400-1-2).

Δεν «πιάνει» την Καβάλα το βαρομετρικό χαμηλό

Ο Νομός Καβάλας δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα πλήξει τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας. Ωστόσο, κυρίως για την Τετάρτη 6 και λιγότερο για την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 προβλέπονται βροχές, αλλά όχι ιδιαίτερα ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, καθώς η μέγιστη τιμή της δε θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.