«Κλείνει» για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στο Παγγαίο όρος-Μόνο με άδεια από το Δασαρχείο

Επικίνδυνη η πρόσβαση στο βουνό, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα-«Καθαρή» η πρόσβαση μέχρι το Δασικό Χωριό

Επικίνδυνη κρίνεται η πρόσβαση στο Παγγαίο όρος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δασαρχείου Καβάλας, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών οι οποίες προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και στο δασικό κεφάλαιο και θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος για να ανέβει κάποιος στο βουνό, λαμβάνοντας πρώτα την απαραίτητη άδεια από το Δασονομείο της Ελευθερούπολης.

Πάντως, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρόσβαση μέχρι το Δασικό Χωριό του Παγγαίου είναι «καθαρή».

Η ανακοίνωση του Δασαρχείου

Με το παρόν θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη όλων των επισκεπτών, περιηγητών, των μελών συλλόγων κλπ. φορέων που δραστηριοποιούνται ή επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου όρους, ότι μέχρι νεώτερης ενημέρωσης από πλευράς της υπηρεσίας μας, δεν κρίνεται ως ασφαλής η παρουσία τους στον χώρο κυρίως για λόγους ασφάλειας από ατυχήματα, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που έχουν προκαλέσει τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα (επαναλαμβανόμενες καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα), όχι μόνο στο οδικό δασικό δίκτυο καθιστώντας άκρως επικίνδυνη -κατά θέσεις- τη διέλευση, αλλά και στο δασικό κεφάλαιο του συμπλέγματος, επιφέροντας ζημιές στα δέντρα, όπως θραύση κορυφών, σπασίματα κλαδιών ακόμη και πτώσεις υγιών κατά τα λοιπά ατόμων.

Ύστερα από τα παραπάνω και εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι πρόσβασης στην περιοχή, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αντίστοιχα αιτήματα θα πρέπει να υποβάλλονται έγκαιρα έστω και τηλεφωνικά στο Δασονομείο Ελευθερούπολης και μόνο εφόσον δοθεί η σχετική άδεια ή συγκατάθεση να επιχειρείται η μετάβαση στην περιοχή.

Ο Δήμος Παγγαίου παρακαλείται όπως συνδράμει στη ευρεία δημοσιοποίηση του παρόντος, ενημερώνοντας σχετικά τις Δ.Ε., Δ.Κ. και Τ.Κ. περιοχής ευθύνης του.-

Η Δασάρχης Καβάλας
Ζωή Γεωργούση

Σημείωση: Η ανακοίνωση δεν αφορά την πρόσβαση μέχρι το Δασικό. Από εκεί και πάνω υπάρχει πρόβλημα.

*Κεντρική φωτογραφία: Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Περάμου