Και πάλι στον «αέρα» η λειτουργία της ΒΦΛ. Κίνδυνος να «κοπεί» το φυσικό αέριο!

Η ΔΕΠΑ κέρδισε την αγωγή κατά της ΕLFE - Παύει να ισχύει η "προστασία" των ασφαλιστικών - Ανοίγει ο δρόμος για τις επόμενες κινήσεις

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τη ΔΕΠΑ στη δικαστική διαμάχη κατά της εταιρείας λιπασμάτων ELFE συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη για τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου. Η ELFE συνέχιζε να προμηθεύεται φυσικό αέριο με παράδοση μεταχρονολογημένων επιταγών απο το 2016 παρά τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της για πληρωμές τοις μετρητοίς, λόγω προσωρινών μέτρων του μονομελούς πρωτοδικείου από τον Ιανουάριο του 2018.

Με την απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο εξαφανίζει την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και ανοίγει τον δρόμο για τις επόμενες ενέργειες της ΔΕΠΑ, της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως.




Για τον τρόπο πληρωμής με μεταχρονολογημένες επιταγές αλλά και για τις σχέσεις με τρίτες νεο-εμφανιζόμενες και συνδεδεμένες με την ELFE εταιρείες (Ελλαγρολίπ, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης κλπ.) ασχολείται τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

Πηγή: energypress.gr