ΒΦΛ: Πανηγυρική αθώωση για τους 69 απεργούς τρία χρόνια μετά!

Μετά από μία -κυριολεκτικά- μαραθώνια ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο «καθάρισε» τα μέλη του Σωματείου από την κατηγορία της Παράνομης Βίας

9ολόκληρες ώρες διήρκησε η δίκη των 69 εργαζομένων -τότε απολυμένων- μελών του Σωματείου Εργατοτενιτών στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) «φέρνοντας» την τελική αθώωση και δικαίωση για όλους τους κατηγορούμενους για άσκηση παράνομης βίας μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον τους οι εργοδότριες εταιρίες που διαχειρίζονται το εργοστάσιο λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης.

Η υπόθεση «έρχεται» από τον Ιούνιο του 2016. Τότε, στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποίησης που είχε κηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια προσπάθειας περιφρούρησης της απεργίας από τους «180» είχαν σημειωθεί εντάσεις και μικρο-επεισόδια.

Η διοίκηση της ΒΦΛ αποφάσισε να μηνύσει ονομαστικά 69 από τους συμμετέχοντες στην απεργία, μεταξύ αυτών και τον πρόεδρο του Σωματείου Νίκο Βογιατζίδη.




Η ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας ξεκίνησε περίπου στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 8 Μαρτίου 2019 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 (!) με την έδρα να κηρύσσει τους κατηγορούμενους αθώους.

Εκτός από τον Νίκο Βογιατζίδη, ως μάρτυρες υπεράσπισης των εργαζομένων κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) Μάκης Θεοχάρης, ο τ. πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil Μανώλης Κελαϊδάκης.

Οι 69 κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν από τη δικηγόρο Αθηνών Χρυσάνθη Υφαντή και τους δικηγόρους Καβάλας Τάνια Π. Ελευθεριάδου, Σταύρο Καϊτατζή και Νίκο Τσιγαρατζόγλου.