Καβάλα: Άνοιξη, λονδρέζικο… σκηνικό και έπεται χειμερινή παρένθεση-Αναλυτική πρόγνωση καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά-Πότε... ξανακαλοκαιριάζει

Μετά τον ανοιξιάτικο καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και το… ομιχλώδες τοπίο στην Καβάλα, ειδικά τις βραδυνές και πρώτες πρωινές ώρες, ο Μάρτης υπενθυμίζει ότι ο χειμώνας δεν έχει φύγει οριστικά.

Η μεταβολή του καιρού θα είναι απότομη και θα ξεκινήσει την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και τα χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα.

Ουσιαστική βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως από το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες

Τρίτη 12 Μαρτίου 2019: Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη το απόγευμα. Βροχή πιθανόν. Πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες. Μέγιστη 15°. Άνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε ανατολικό-βορειοανατολικό περίπου 19 km/h, με ριπές έως 41 km/h το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 60%. Υετός περίπου 5 mm.




Τρίτη (νύχτα): Έντονη πλήρης νεφοκάλυψη το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Βροχή πιθανόν το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 5°. Άνεμος βορειοανατολικός περίπου 28 km/h, με ριπές έως 44 km/h, το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε 18 km/h, με ριπές έως 34 km/h, μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 70%. Υετός κυρίως μεταξύ 5 και 10 mm.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019: Σχεδόν νεφελώδης το πρωί, μεταβαλλόμενος σε κυρίως ηλιοφάνεια το απόγευμα. Μέγιστη 12°. Άνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 12 km/h το πρωί, μεταβαλλόμενος σε 7 km/h το απόγευμα.

Τετάρτη (νύχτα): Αίθριος έως μερικώς νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 6°. Άνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 6 km/h.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019: Σχεδόν νεφελώδης προς νεφελώδη. Μέγιστη 12°. Άνεμος ανατολικός-νοτιοανατολικός περίπου 5 km/h.

Πέμπτη (νύχτα): Σχεδόν νεφελώδης το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε πλήρη νεφοκάλυψη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής. Ελάχιστη 7°. Άνεμος νοτιοανατολικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός λιγότερος από 2 mm.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019: Έντονη πλήρης νεφοκάλυψη το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει ως σχεδόν νεφελώδη το απόγευμα. Μέγιστη 12°. Άνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 5 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.

Παρασκευή (νύχτα): Μερικώς νεφελώδης. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη μετά τα μεσάνυχτα. Μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 7°. Άνεμος νότιος-νοτιοανατολικός περίπου 4 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 50%. Υετός κυρίως μεταξύ 2 και 5 mm.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019: Ηλιοφάνεια. Κατά τόπους ελαφρά ομίχλη το πρωί. Μέγιστη 15°. Δείκτης UV μέχρι 4. Άνεμος βόρειος-βορειοδυτικός περίπου 7 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νοτιοδυτικό το απόγευμα.

Σάββατο (νύχτα): Σχεδόν αίθριος το βράδυ, μεταβαλλόμενος σε καθαρό μετά τα μεσάνυχτα. Ελάχιστη 7°. Άνεμος νοτιοανατολικός περίπου 3 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βόρειο-βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.