Στόχος η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στα παιδιά

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας» προγραμματίζονται δράσεις στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου, στη Ν. Καρυά και ομιλίες στα σχολεία της Καβάλας

Η 21η Μαρτίου, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας», είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσει στο σύγχρονο άνθρωπο ότι το δάσος αποτελεί ένα πολύπλευρης σημασίας και ανυπολόγιστης αξίας φυσικό αγαθό για τη ζωή του.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται επιτακτική για τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης στους νέους από τα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και με στόχο την ευαισθητοποίηση κυρίως των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, δια του Δασαρχείου Καβάλας και της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, συμμετέχει στην κεντρική εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου, στη Ν. Καρυά, στις 21 Μαρτίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π. μ.. Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης: το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Δήμος Νέστου, η Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας & Θάσου, ο Κυνηγετικό Σύλλογο Χρυσούπολης και η ΚΟΜΑΘ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις, όπως:
1. Ομιλίες-παρουσιάσεις, από υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, αναφορικά με:

α) την Ιστορία του Παρθένου Παραποτάμιου Δάσους και ανάλυση της επικρατούσας χλωρίδας και πανίδας αυτού,
β) τις προστατευόμενες περιοχές και το καθεστώς προστασίας αυτών,
γ) τη διαχείριση, διατήρηση και ανάδειξη του Παραποτάμιου Δάσους του Νέστου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το ωραιότερο υδροχαρές δάσος στην Ευρώπη.

      1. Ξενάγηση στην περιφραγμένη έκταση του Παραποτάμιου Δάσους.
      2. Περιβαλλοντικά παιχνίδια κα

    Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 21ης Μαρτίου, έχουν προγραμματιστεί ομιλίες – παρουσιάσεις, από υπαλλήλους της Δασικής Υπηρεσίας, σε σχολεία της περιοχής της ΠΕ Καβάλας.