Καβάλα: Μια σταγόνα… σεβασμού στο πολυτιμότερο αγαθό [φωτογραφίες]

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού τόσο η ΔΕΥΑΚ όσο -και κυρίως- οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας έστειλαν μήνυμα για το πόσο πολύτιμο και «εύθραυστο» είναι το νερό

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, η πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα γέμισε το πρωί της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 από δράσεις και εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Χαράλαμπου Κουφατζή.

«Η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή για τη ΔΕΥΑΚ, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει στον συμπολίτη μας νερό σε μια προσιτή τιμή, έτσι ώστε να διασφαλίζουμε ότι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό το σημαντικό για τη ζωή μας αγαθό. Η ΔΕΥΑΚ καθημερινά αγωνίζεται για να έχουμε ποιοτικό και φθηνό νερό για τους καταναλωτές της πόλης μας κι όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

»Με τις μειώσεις που είχαμε πρόσφατα στους λογαριασμούς το νερό γίνεται πλέον προσιτό και βέβαια κάνουμε προσπάθειες για να γίνει ακόμη περισσότερο προς όφελος όλων. Από την άλλη και στο πνεύμα της περιβαλλοντικής κουλτούρας που προσπαθεί να περάσει η σύγχρονη μορφή επικοινωνίας των υπηρεσιών ύδρευσης, πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση αυτή στην πλατεία του Καπνεργάτη, για να δείξουμε στους μαθητές μας ότι πρέπει να σέβονται το νερό για να έχουν και οι επόμενες γενιές αυτό το αγαθό και φυσικά να επαρκεί για όλους», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Κουφατζής.

Η υπεύθυνη εικαστικών του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Δέσποινα Μυλωνά, ξενάγησε το κοινό στα έργα των μαθητών, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα το νερό: Καμάρες και Παλιά Καβάλα έδειξαν τον δρόμο… του σεβασμού στο νερό, το οποίο δεν είναι δεδομένο αν το σπαταλάμε.