Εκδήλωση στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Περιβαλλοντικές Ομάδες του Γυμνασίου της Κεραμωτής και 50 μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρυάς διδάχτηκαν μέσα από παιχνίδια την ανάγκη προστασίας των δασών

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στο Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Νέστου στη Νέα Καρυά, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου συμμετείχε σε εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας».

Φέτος συμπληρώθηκαν 46 χρόνια από την 21η Μαρτίου του 1973, που με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και Τροφίμων (FAO) του ΟΗΕ, ορίστηκε ως η «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας», με κύριο σκοπό να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στα δάση τα οποία καλύπτουν το 25% της επιφάνειας της Γης και να μάθει περισσότερα για την ανάγκη προστασίας τους, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Την εκδήλωση  διοργάνωσε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-παράρτημα Καβάλας, με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, του δήμου Νέστου, της Αναπτυξιακή Νέστου Α.Ε., της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης μέσω της Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, του Δασαρχείο Καβάλας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Χρυσούπολης και της ΚΟΜΑΘ.

Στην έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς. Τον Φορέα Διαχείρισης εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης και Δασολόγος, Παναγιώτης Βαφείδης.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με την προστασία, διαχείριση και ανάδειξη του παραποτάμιου δάσους του Νέστου και του Κολχικού Φασιανού, ενημέρωση για τις ενέργειες και το αντικείμενο των Δασικών Υπηρεσιών.

Τέλος, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποίησε περιβαλλοντικά παιχνίδια όπου συμμετείχαν οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του Γυμνασίου της Κεραμωτής και 50 μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρυάς.