Στη γεώτρηση της Energean ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ

Όπως αναφέρει η εταιρία, η επίσκεψη αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του Ισραήλ για το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean στο Βόρειο Καρίς

Επίσκεψη στο γεωτρύπανο Stena DrillMAX, το οποίο εκτελεί την γεώτρηση της Energean στο Βόρειο Καρίς στη θάλασσα του Ισραήλ πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 ο υπουργός Ενέργειας, Δρ. Γιουβάλ Στάινιτς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Ενέργειας, Ούρι Αντίρι.

Η επίσκεψη όπως επισημαίνει η εταιρεία αναδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον του Ισραήλ για το γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean. Η γεώτρηση στο Βόρειο Καρίς είναι η πρώτη στο Ισραήλ που στοχεύει σε νέα ανακάλυψη (έως 1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια αερίου) από το 2013 και μετά. Ο Δρ. Στάινιτς ενημερώθηκε για την πορεία της από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Energean, Μαθιό Ρήγα και τον Country Manager της Energean στο Ισραήλ, Σαούλ Ζέμαχ.

Επίσης, ο υπουργός Ενέργειας έλαβε ενημέρωση τόσο για την πορεία του προγράμματος ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν (2,2 τρισεκ. κυβικά πόδια αποδεδειγμένα και 0,2 τρισεκ. κυβικά πόδια δυνητικά αποθέματα φυσικού αερίου) όσο και για την ερευνητική δραστηριότητα της Energean στις συνολικά 7 άδειες τις οποίες κατέχει η εταιρεία στο Ισραήλ (συνολικά 7,5 τρισ. κυβικά πόδια δυνητικοί πόροι φυσικού αερίου).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσκεψη σε γεωτρύπανο που λειτουργεί άλλη εταιρεία εκτός των Noble-Delek στο Ισραήλ. Έχουμε, πλέον, ανταγωνισμό στην αγορά και ελπίζω και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν τα βήματα της Energean. Η ανάπτυξη αυτών των κοιτασμάτων φυσικού αερίου θα επιτρέψει στο κράτος του Ισραήλ να μειώσει τη χρήση του άνθρακα και να απολαύσει καθαρό αέρα και περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η “Energean Power”, η ιδιόκτητη Πλωτή Μονάδα Παραγωγής, Εκφόρτωσης και Αποθήκευσης (FPSO) την οποία κατασκευάζει η Energean σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης και θα εγκαταστήσει στο Καρίς, θα αρχίσει να εφοδιάζει την αγορά με αέριο από το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: slpress.gr