Ο… καιρός «ταξιδεύει» τη Νέα Πέραμο σε όλη την Ελλάδα

Η φωτογραφία του Μετεωρολογικού Σταθμού Νέας Περάμου και του Μάκη Ζουμπλιού πέρασε στον τελικό, στον διαγωνισμό φωτογραφίας του MeteoGR-Πώς μπορείτε να ψηφίσετε τη φωτογραφία ως την καλύτερη του διαγωνισμού

Για ακόμα μια χρονιά το MeteoGR διοργανώνει τον διαγωνισμό φωτογραφίας meteoGR_contest 2019 με θέμα «Ήλιος, Γη, Καιρός», το οποίο ταυτίζεται με την επιλογή του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας στις 23 Μαρτίου 2019. Ο διαγωνισμός, ο οποίος θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, ξεκίνησε την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 με το άνοιγμα των συμμετοχών και ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2019 με τη λήξη της ανοιχτής ψηφοφορίας του κοινού μέσω της σελίδας του MeteoGR στο facebook.

Η 1η φάση του διαγωνισμού κάλυπτε το διάστημα από την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 έως και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, μέσα στο οποίο έγιναν δεκτές οι συμμετοχές, καθώς επίσης και το διάστημα μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στο πέρας του οποίου η κριτική επιτροπή επέλεξε το 10% των καλύτερων φωτογραφιών ή αλλιώς 50 φωτογραφίες, οι οποίες και δημοσιεύτηκαν ως φιναλίστ προς ψηφοφορία. Η επιλογή αυτών των φωτογραφιών έγινε με βάση τη σύνδεσή τους με το θέμα του διαγωνισμού, την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα, την πρωτοτυπία τους, καθώς επίσης και τον περιορισμό της 1 φιναλίστ κατά άτομο, ενώ οι επιτυχόντες ενημερώθηκαν προσωπικά μέσω mail.

Η 2η φάση του διαγωνισμού ξεκινάει τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, με τη δημοσίευση των φωτογραφιών οι οποίες πέρασαν από την 1η φάση στη σελίδα του MeteoGR στο facebook (μπείτε εδώ) και την έναρξη ανοιχτής ψηφοφορίας από το κοινό το οποίο θα αναδείξει τους 10 μεγάλους νικητές. Το τέλος της ψηφοφορίας είναι την Τρίτη 30 Απριλίου στις 18:00, ενώ αμέσως μετά θα δημοσιευτούν τα ονόματα των επιτυχόντων μαζί με τις συνολικές ψήφους που απέσπασαν σε αυτό το διάστημα (περισσότερα για τον διαγωνισμό μπορείτε να δείτε εδώ).

Οι δέκα συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους στο τέλος της 2ης φάσης θα κερδίσουν από μία 45x30cm fine art εκτύπωση της φωτογραφίας τους με Passepartout πάχους 2mm και πλάτους MDF 4mm, τελικού μεγέθους 54x39cm, προσφορά της εταιρίας @Ψηφιακό Τύπωμα, καθώς επίσης και μία αναμνηστική ομπρέλα MeteoGR.

Μέσα στις 50 καλύτερες φωτογραφίες οι οποίες και προκρίθηκαν, ανάμεσα σε 450 συμμετοχες είναι και η φωτογραφία του Μετεωρολογικού Σταθμού Νέας Περάμου και του Μάκη Ζουμπλιού η οποία απεικονίζει τη διάχυση του φωτός του ήλιου στον κόλπο της Νέας Περάμου, μέσα από τις «σχισμές» των νεφών.

Θυμίζουμε ότι ο Μετεωρολογικός Σταθμός Νέας Περάμου είχε διακριθεί και στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2018, ενώ ο κ. Ζουμπλιός δώρισε το βραβείο και το έπαθλο σε σχολείο της περιοχής, όπως θα κάνει και φέτος (διαβάστε εδώ κι εδώ).

Δείτε τη φωτογραφία