Υπόθεση ELFE-ΔΕΠΑ: Δικαστική απόφαση-«ανάσα» για τη ΒΦΛ

Η στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς τη λιπασματοβιομηχανία της Νέας Καρβάλης θα παραμείνει ανοιχτή με μεταχρονολογημένες επιταγές

Εκδόθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 η δικαστική απόφαση που αναμένονταν εδώ και μέρες σχετικά με τον τρόπο διευθέτησης του χρέους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και τον τρόπο ρύθμισης των οικονομικών συναλλαγών για την προμήθεια φυσικού αερίου, απαραίτητου για τη λειτουργία του εργοστασίου της Νέας Καρβάλης.




Το Δικαστήριο των Αθηνών έκρινε ότι η εταιρία (ELFE) δύναται να συνεχίσει να πληρώνει με μεταχρονολογημένες επιταγές (τρίμηνης διάρκειας), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση φαίνεται πως θέτει και θέμα καθορισμού του συνολικού χρέους της εταιρίας προς τη ΔΕΠΑ η οποία κάνει λόγο για ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν τα 130 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου αξίωνε το φυσικό αέριο να πληρώνεται σε ποσοστό 50% με μετρητά, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας, θα ισοδυναμούσε σε… «λουκέτο», αφού κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί με βάση τις ταμειακές ροές της επιχείρησης.