Τα μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας Σ.Χ.Ο. Καβάλας στα έγκατα της Λεκάνης [φωτογραφίες]

Τα μέλη της πάντα δραστήριας ομάδας εντόπισαν, χαρτογράφησαν και φωτογράφησαν άλλο ένα, αχαρτογράφητο και ανεξερεύνητο βάραθρο βάθους 31,5 μέτρων

Το ξημέρωμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 για μια ακόμη φορά, βρήκε τα μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας Σ.Χ.Ο Καβάλας στα βουνά της Λεκάνης επάνω από το χωριό Κρανοχώρι Καβάλας, εκεί όπου εντοπίστηκε άλλο ένα, αχαρτογράφητο και ανεξερεύνητο βάραθρο.

Το «βάραθρο της Ζαχαρένιας» είναι μια στενόμακρη διάκλαση, ΒΑ-ΝΔ διεύθυνσης, συνολικού βάθους 31,5 μέτρων, μήκους 45 μέτρων και πλάτους 2-3 μέτρων, που αναπτύσσεται στους ασβεστολιθικούς όγκους των ορέων της Λεκάνης.

Στο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βαράθρου, εκτός από τις πολλές καταπτώσεις και τα κλαστικά, φερτά υλικά είναι (αν και πρόκειται για διάκλαση), ο αρκετά ικανοποιητικός σπηλαιοδιάκοσμος με ποικιλία από σταλαγμίτες, σταλακτίτες και κουρτίνες.

Το «βάραθρο της Ζαχαρένιας» εξερεύνησαν χαρτογράφησαν και φωτογράφησαν τα μέλη του Σ.Χ.Ο. Καβάλας Θόδωρος Παπαποστόλου, Τάσος Πολυχρονιάδης και Νίκος Σεμαλτιανός στις 14 Απριλίου 2019, από όπου και οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες του άρθρου.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάβαση στα έγκατα της Λεκάνης