Καβάλα: Άνοιξη μόνο στο… όνομα-Καταιγίδα στον Νέστο, χαλάζι στον Λιμένα. Τι καιρό θα κάνει τη Λευκή Νύχτα

Επιμένει η καιρική αστάθεια-Κοντά στο μηδέν ο υδράργυρος στην κορυφή του Παγγαίου-Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία και βελτιώνεται ο καιρός

Όχι, δεν… τρελάθηκε ο καιρός, για όσους διερωτώνται για τα τερτίπια της Άνοιξης και τις καταιγίδες. Η άνοδος της θερμοκρασίας στον δρόμο προς το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις απότομες ψυχρές εισβολές και την κρύα θάλασσα, καθιστά συνήθη την καιρική αστάθεια τέτοια εποχή.

Ωστόσο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα πάντα εκπλήσσουν, ειδικά όσους αδημονούν για το καλοκαίρι. Τέτοια έκπληξη ένιωσαν όσοι βρίσκονταν το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαΐου 2019 στον δήμο Νέστου και συγκεκριμένα στη Χρυσούπολη και στην Κεραμωτή, με την έντονη καταιγίδα να δημιουργεί πρόσκαιρα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία διεξάγονταν σημειωτόν ακόμα και στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι του δήμου, εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας από την έντονη βροχή.

Παράλληλα στον Λιμένα της Θάσου το πρωί της ίδιας μέρας σημειώθηκε χαλαζόπτωση, η οποία μαζί με τους ισχυρούς βόρειους ανέμους «συνόδευε» την έντονη καταιγίδα, ενώ παρατηρήθηκαν και αρκετά ηλεκτρικά στην περιοχή. Την ίδια ώρα ο υδράργυρος στην κορυφή του Παγγαίου άγγιζε το μηδέν.




Η καιρική αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, με τις βροχές και τις καταιγίδες να επηρεάζουν την περιοχή κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού και επικράτηση των νότιων ανέμων, κάτι που συνεπάγεται και άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ωστόσο από βδομάδα ο καιρός φαίνεται και πάλι να τα… μουσκεύει.

Να σημειωθεί ότι η οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη καιρική πρόγνωση είναι ιδιαίτερα επισφαλής και δη αυτήν την εποχή.

Τι καιρό θα κάνει τη Λευκή Νύχτα

Για την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, ημέρα διεξαγωγής της Λευκής Νύχτας στην Καβάλα, προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια το πρωί, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη το απόγευμα, με μικρή πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Άνεμος ανατολικός-βορειοανατολικός περίπου 6 km/h το πρωί, στρεφόμενος σε νότιο-νοτιοανατολικό το απόγευμα. Πιθανότητα υετού 20%. Υετός λιγότερος από 2 mm.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι σχεδόν νεφελώδης, μεταβαλλόμενος σε εν μέρει νεφελώδη μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα βροχής το βράδυ, αργότερα μια μικρή πιθανότητα βροχής μετά τα μεσάνυχτα. Η ελάχιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Άνεμος νοτιοανατολικός περίπου 5 km/h το βράδυ, στρεφόμενος σε βορειοανατολικό μετά τα μεσάνυχτα. Πιθανότητα υετού 40%. Υετός περίπου 2 mm.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav [εδώ]