Ο καιρός στην Καβάλα: Σκούρα τα πράγματα για τις κεντρικές προεκλογικές ομιλίες [καιρικοί χάρτες]

Με... ομπρέλες οι προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψήφιων δημάρχων-Έρχονται βροχές και καταιγίδες-Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών στην Καβάλα

Όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι στον Νομό Καβάλας έχουν προγραμματίσει τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες για την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς η πρόγνωση του καιρού είναι δυσοίωνη.

Με έκτακτη ενημέρωσή του ο γνωστός μετεωρολόγος και -παρεμπιπτόντως- υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζει τους χάρτες (βλ. παρακάτω) με όλες τις περιοχές οι οποίες θα επηρεαστούν από την επερχόμενη κακοκαιρία.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου, οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν προβλήματα στα πελάγη και η θερμοκρασία εκτός από την Παρασκευή όπου θα πέσει λίγο, το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 θα ανέλθει στους 29-30 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, ενώ θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στα ορεινά, στα παραθαλάσσια και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο καιρός την Κυριακή των εκλογών 26 Μαΐου 2019 θα είναι γενικά καλός στις περισσότερες περιοχές με συννεφιά στα δυτικά που κυρίως μετά το μεσημέρι είναι πιθανό να δώσει τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα επίπεδα του Σαββάτου.

Όσον αφορά την Καβάλα, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, τοπικά ίσως και ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δε θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 ο καιρός προβλέπεται αίθριος με αραιές συννεφιές και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 16 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα προσέλθουν οι Καβαλιώτες στις κάλπες την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε στους χάρτες πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία