Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο για την περιβαλλοντική συνείδηση

Η Ευκάλιψης επιβράβευσε τους μαθητές του ΔΣ της Νικήσιανης για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της Ευκάλυψις ΚΟΙΝΣΕΠ και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ) ξεκίνησε και συνεχίζεται η απονομή επαίνων στα σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο στελεχών της Ευκάλυψις ΚΟΙΝΣΕΠ και εκπρόσωποι της ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ και του δήμου Παγγαίου, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 28 Μαΐου το Δημοτικό Σχολείο Νικήσιανης.

Εκεί απέδωσαν αναμνηστικούς επαίνους σε όλους τους μαθητές των εκπαιδευτικών μονάδων και στους εκπαιδευτικούς τους.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Κίμων Παπαδόπουλος έκανε χαιρετισμό τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη σημασία αυτής της προσπάθειας, δηλαδή της συλλογής του τηγανελαίου, είναι η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές προκειμένου αργότερα να ακολουθήσουν συνειδητά τον δρόμο της ανακύκλωσης και της κοινωνικής οικονομίας.

Ο έπαινος αποτελεί ένα αναμνηστικό τεκμήριο της ενασχόλησης αυτής από πολύ μικρή ηλικία.

Ακολούθως στο πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε από την εταιρεία Ανανιάδης κέρασμα στα παιδιά, ενώ η εταιρεία Τσουμάκης Φρειδερίκος ΑΕ πρόσφερε χυμούς σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Το πρόγραμμα απονομής επαίνων θα συνεχισθεί και στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες συμμετέχουν στην ανακύκλωση τηγανελαίου.

«Μέχρι σήμερα έχουμε απευθυνθεί σε 5.000 μαθητές και συνεχίζουμε…» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε και τους χορηγούς του προγράμματος, δηλαδή τις εταιρείες Φελαχίδης, Dyslexia Center Παυλίδης στην Καβάλα, Ηλεκτρικά Παπαζούδης Θεόδωρος και Silk Colors-Κυριάκος Παπαδόπουλος.