Η Energean δίνει ραντεβού στον ποταμό Νέστο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, η Energean οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, με τη συνδρομή μικρών μαθητών και φοιτητών του ΔΠΘ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από εκείνο το απόγευμα όπου η Energean καθάρισε μαζί με δύτες τμήμα του πυθμένα του κεντρικού λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», προκειμένου να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία διεθνώς εορτάζεται στις 5 Ιουνίου.

Το ραντεβού για τη φετινή 5η Ιουνίου αλλάζει μέρος και θα δοθεί στον Νέστο το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, περίπου στις 10:00, στο πανέμορφο ποτάμι το οποίο διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο, μερικά χιλιόμετρα ανατολικά από τις χερσαίες εγκαταστάσεις μας στη Νέα Καρβάλη.

Σε συνεργασία και με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, η Energean οργανώνει τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού στη θάλασσα. Στη δράση αυτή πρόκειται να συμμετάσχουν τόσο μαθητές Δημοτικών Σχολείων όσο και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Παράλληλα, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες μιας ευρύτερης συνεργασίας η οποία ξεκινάει με τον Φορέα Διαχείρισης, με σκοπό να σταλεί από την Energean για άλλη μια φορά το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η εταιρεία με έμφαση και συνέπεια σχεδόν 40 χρόνια τώρα η περιοχή της Καβάλας: η ανάπτυξη υδρογονανθράκων μπορεί να συμβιώσει αρμονικά με το περιβάλλον, την καθημερινότητα και όλες τις δραστηριότητες του κοινωνικού ιστού.

Φυσικά στη δράση είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να δείξουν έμπρακτα ότι η σωτηρία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Ραντεβού στον Νέστο την Τετάρτη!