Το ραντεβού άλλαξε μέρος αλλά όχι στόχο: Η Energean «καθάρισε» για λογαριασμό του Περιβάλλοντος [φωτογραφίες]

Μαθητές Δημοτικών Σχολείων και φοιτητές του ΔΠΘ καθάρισαν την παραλία του Ερασμίου στις εκβολές του Νέστου, ενώ υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Energean και του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου

Το ραντεβού με την Energean για την 5η Ιουνίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, άλλαξε φέτος μέρος και δόθηκε στον Νέστο το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019, στο πανέμορφο ποτάμι το οποίο διασχίζει την Ανατολική Μακεδονία και εκβάλλει στο Βόρειο Αιγαίο, 20 χιλιόμετρα ανατολικά από τις χερσαίες εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Νέα Καρβάλη.

Σε συνεργασία και με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, η Energean οργάνωσε τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Ερασμίου, στις εκβολές του ποταμού στη θάλασσα. Στη δράση συμμετείχαν τόσο μαθητές Δημοτικών Σχολείων όσο και φοιτητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των φοιτητών, μάζεψαν τα σκουπίδια τα οποία ήταν διάσπαρτα στην παραλία και τα κατέγραψαν ανά κατηγορία, ενώ προηγουμένως έπαιξαν παιχνίδια με αντικείμενο το Περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Ισμαρίδας, Βιστωνίδας και Θάσου, με βάση το οποίο η Energean αναλαμβάνει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου τηλεμετρικών σταθμών του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσω του οποίου παρακολουθούνται οι αβιοτικές παράμετροι των υδάτων των ποταμών και των λιμνών της περιοχής

«Η εταιρεία μας έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο κομμάτι αυτό και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο, πάντα ενταγμένη στον κοινωνικό και συνεκτικό ιστό του τόπου όπου δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ OIL Δημήτρης Γόντικας.

«Επιλέξαμε το Δέλτα του Νέστου γιατί είναι μια εμβληματική περιοχή. Η δε Energean είναι ο βασικότερος βιομηχανικός εταίρος στην περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας και Θάσου, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ Γιώργος Γκαϊντατζής.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι πρώτη φορά μια ενεργειακή εταιρία έρχεται σε συνεργασία με έναν περιβαλλοντικό φορέα» δήλωσε η υπεύθυνη της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Energean Ίλια Ρήγα, προσθέτοντας ότι η Energean για άλλη μια φορά εκπέμπει το μήνυμα -όπως κάνει τα τελευταία 40 χρόνια– ότι η ανάπτυξη υδρογονανθράκων μπορεί να συμβιώσει αρμονικά με το περιβάλλον, την καθημερινότητα και όλες τις δραστηριότητες του κοινωνικού ιστού.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση