Ανδρέας Νεφελούδης: Μπαίνει ένα νέο επενδυτικό σχήμα στη ΒΦΛ!

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας μιλάει για το μέλλον της ΒΦΛ και για το αν θα έχει στο νέο επενδυτικό της σχήμα τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Για το μέλλον της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων μίλησε στον ALPHA Radio 88,6 ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον Νομό Καβάλας.

Ο κ. Νεφελούδης δήλωσε στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη ότι υπάρχει ένα νέο επενδυτικό σχήμα το οποίο θα καταθέσει και το σχέδιο εξυγίανσης στη Δικαιοσύνη για τη ρύθμιση των υποχρεώσεων και των χρεών της Βιομηχανίας, μια συμφωνία, όμως, η οποία δεν έχει προχωρήσει ακόμα.

«Η συμφωνία δεν πρόλαβε να προχωρήσει ακόμα. Όμως νομίζω ότι λίγο-πολύ για την εκκρεμότητα της εξυγίανσης που δημιουργεί το πρόβλημα της επισφάλειας στην εργασία εδώ στο εργοστάσιο είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι θα προχωρήσει το νέο μοντέλο της επιχειρηματικής δράσης», δήλωσε ο κ. Νεφελούδης.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι «πρόκειται για νέο επενδυτικό σχήμα, όμως το τι θα γίνει με αυτό θα το αποφασίσουν η Δικαιοσύνη και το 60% των πιστωτών που είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ και το ασφαλιστικό σύστημα. Αν δεν είχαμε τις εκλογές μπροστά μας πιθανών να είχε ήδη ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία», ενώ διευκρινίζει ότι στο εν λόγω σχήμα δε θα συμμετέχει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.