Από καθαρισμό δεξαμενής των πετρελαίων η δυσοσμία στην Καβάλα;

«Σύμμαχος» της μεταφοράς της έντονης μυρωδιάς αερίου οι ισχυροί ανατολικοί άνεμοι-Η διαδικασία καθαρισμού εντάσσεται στο πλαίσιο των καθιερωμένων τακτικών αυστηρών ελέγχων και συντηρήσεων

Έντονη μυρωδιά αερίου έχει κατακλύσει την Καβάλα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, με τις διαμαρτυρίες των πολιτών να είναι εξίσου έντονες, καθώς σε συνδυασμό με τη ζέστη, η ατμόσφαιρα εντός και εκτός σπιτιών είναι βεβαρημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά η μυρωδιά δεν προέρχεται από το εργοστάσιο Λιπασμάτων, αλλά από τα πετρέλαια, καθώς στο πλαίσιο των καθιερωμένων τακτικών αυστηρών ελέγχων και συντηρήσεων και τηρώντας -σύμφωνα με τους αρμόδιους- απαρέγκλιτα τους κανόνες ασφαλείας, καθαρίστηκε μια μεγάλη δεξαμενή πετρελαίου.

«Σύμμαχος» των αερίων τα οποία εκλύονται από τη δεξαμενή είναι οι ισχυροί ανατολικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ οι οποίοι πνέουν στην περιοχή και μεταφέρουν την οσμή δυτικά.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα από που προέρχεται -για ακόμα μια φορά- η έντονη οσμή η οποία έρχεται εξ ανατολών.