Δεν προέρχεται από τα πετρέλαια η έντονη δυσοσμία που «έπνιξε» την Καβάλα

Πηγές από την Energean αναφέρουν ότι η εταιρία καθαρίζει συχνά τις δεξαμενές της, τηρώντας τους πλέον αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα - Παραμένει... μυστήριο η πηγή της δυσάρεστης οσμής

Η έντονη μυρωδιά αερίου η οποία κατέκλυσε την Καβάλα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 δεν προέρχεται τελικά ούτε από το εργοστάσιο των πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί και μάλιστα με την αιτιολογία ότι προηγήθηκε καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ).

Έγκυρες πηγές από την ίδια την Energean αναφέρουν ότι τέτοιου είδους καθαρισμοί πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα κάτω από τους πλέον αυστηρούς κανόνες ασφαλείας τόσο για το Περιβάλλον όσο -και κυρίως- για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα ή αναφέρθηκε έντονη δυσοσμία αερίου, ακόμα και με 7 ή 8 μποφόρ ανατολικού ανέμου που θα μπορούσε να μεταφέρει αυτήν την οσμή.




Συνεπώς, μέχρι τώρα παραμένει… μυστήριο η πηγή της δυσάρεστης οσμής αερίου η οποία έκανε δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της Καβάλας για 2 τουλάχιστον μέρες, κατά τις οποίες η υψηλή θερμοκρασία επέτεινε το πρόβλημα.