Ο καιρός στην Καβάλα: Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες

Ολοταχώς για τις πιο ζεστές μέρες του έτους μέχρι τώρα-Πόσο θα μας επηρεάσει το κύμα καύσωνα το οποίο θα πλήξει τη χώρα-Τι τιμές θα «πιάσει» το θερμόμετρο και ο υψηλός δείκτης δυσφορίας

Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει η χώρα από την επόμενη εβδομάδα, ιδίως από την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019. Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στο προγνωστικό δελτίο της για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί, κατά την εκτίμηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα». Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, ενώ μόνο την επόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, κυρίως στα ανατολικά.




Παρόμοιο το σκηνικό και στην Καβάλα, όπου μετά από ένα τριήμερο αστάθειας και ύστερα από αρκετές ανάσες δροσιάς, το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει, με αποκορύφωμα την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, αγγίζοντας τους 32-33 βαθμούς Κελσίου, οι οποίοι σαφώς και δε συνεπάγονται συνθήκες καύσωνα, ωστόσο ο δείκτης δυσφορίας, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας και την άπνοια, είναι αυτός που θα κάνει την κατάσταση ανυπόφορη, δίνοντας αίσθηση ζέστης της τάξης άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Οδεύουμε ολοταχώς, λοιπόν, για τις πιο θερμές μέρες του έτους μέχρι τώρα κλιματολογικά, αλλά και πολιτικά, καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα των εκλογών, κατά τις οποίες υπάρχει πιθανότητα για αστάθεια (καιρική) αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή εκτίμηση.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Διαβάστε [εδώ] τα βασικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα