Καβάλα: Επανέρχονται οι βροχές και οι καταιγίδες-Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Απότομη μεταβολή του καιρού με έντονη αστάθεια η οποία φαίνεται να επιμένει για μερικές μέρες-Πτώση της θερμοκρασίας, έντονα ηλεκτρικά και σφοδροί άνεμοι θα «συνοδεύουν» τις βροχές και τις καταιγίδες

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού στην Καβάλα από την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα «συνοδεύονται» από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενώ τα φαινόμενα τοπικά δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά.

Η καιρική αστάθεια φαίνεται ότι θα επιμείνει για μερικές μέρες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της, καθώς δε θα ξεπερνάει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.




Δείτε σε εικόνα στο παρακάτω μετεώγραμμα το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει τις επόμενες μέρες

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το meteokav για την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μεταβολή του καιρού αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 σε 2 φάσεις. Αρχικά κατά τις μεσημβρινές πρώτες απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση στα ορεινά και ηπειρωτικά του Νόμου (μικρότερη πιθανότητα για φαινόμενα στα παραθαλάσσια).

Σε δεύτερη φάση κατά τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες φαίνεται να επηρεάζουν το σύνολο του Νόμου. Κύριο χαρακτηριστικό των φαινομένων κατά τις βραδινές ώρες θα είναι η έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, η απότομη ενίσχυση των ανέμων που θα πνέουν θυελλώδεις από βόρειες διευθύνσεις και οι τοπικά μεγάλες ποσότητες νερού. Τοπικά τα φαινόμενα ίσως επιμένουν κατά περιόδους σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.