Τρίτη (και φαρμακερή) προσπάθεια εναέριας ακμαιοκτονίας κουνουπιών στο δήμο Νέστου

Ανακοινώθηκε από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας το πρόγραμμα των ψεκασμών

Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν και, απ’ ότι φαίνεται, η βλάβη στο ελικόπτερο που έχει αναλάβει το έργο αποκαταστάθηκε! Αυτό σημαίνει ότι η διενέργεια των αεροψεκασμών ακμαιοκτονίας κουνουπιών σε περιοχές του δήμου Νέστου, που είχαν αναβληθεί δύο φορές το προηγούμενο διάστημα, λόγω άστατου καιρού (την πρώτη φορά) αλλά και μηχανικής βλάβης του εναέριου μέσου ψεκασμού (την δεύτερη), θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Έτσι λοιπόν, από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών έτους 2019 θα πραγματοποιηθούν αεροψεκασμοί ακμαιοκτονίας (ULV) στις περιοχές του Δήμου Νέστου, εκτός κατοικημένων περιοχών, την Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2019 ή τη Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

Οι αεροψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «Ενέργειες Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας ΑΜΘ.