Δήμος Νέστου: Τα κρούσματα νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια «φέρνουν» και άλλους ψεκασμούς

Πού και πότε θα γίνουν οι ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου από εδάφους-Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες οι οποίοι διαμένουν στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι ψεκασμοί

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι:

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2019 και ιδίως λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως το κουνούπι, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 20:00 με 23:00 στη παρακάτω περιοχή του δήμου Νέστου:

  • Περιμετρικά του οικισμού του Χρυσοχωρίου, με σημείο έναρξης και τερματισμού το πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο του οικισμού με κατεύθυνση από Χρυσούπολη προς Χρυσοχώρι.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεων κλπ) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων, καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης και Πιστοποίησης (ΕΠΠΕ) του Έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Οι υπεύθυνοι παρακαλούν για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να μην κυκλοφορούν πολίτες στις περιοχές ψεκασμού, να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π) και τα κλιματιστικά να είναι κλειστά και να απομακρυνθούν τυχόν τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.