Καβάλα: Αυξημένος ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς [χάρτης]-Πότε αλλάζει ο καιρός

Η παρατεταμένη ανομβρία και το ξηρό μελτέμι αποτελούν «εκρηκτικό» μείγμα για την πρόκληση δασικών πυρκαγιών-Πότε πέφτει απότομα η θερμοκρασία και οι πρώτες Φθινοπωρινές βροχές

Παρόλο που είμαστε στην καρδιά του Σεπτέμβρη, ο κίνδυνος πρόκλησης δασικής πυρκαγιάς επανήλθε για τον Νομό Καβάλας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η παρατεταμένη ανομβρία και τα μελτέμια δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα για την πρόκληση δασικών πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται δε ότι η μεγάλη φωτιά στη Θάσο το 2016 προκλήθηκε τέτοια εποχή από κεραυνούς κατά τη διάρκεια μια ξηρής καταιγίδας, μετά από παρατεταμένη ξηρασία.

(φωτογραφία: Θανάσης Σοφιανός)

Αλλάζει απότομα το σκηνικό του καιρού

Μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 το σκηνικό του καιρού δεν φαίνεται να αλλάζει, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, όμως, οι τοπικές συννεφιές με πιθανούς τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά φαίνεται να κάνουν… εισαγωγή για το Φθινόπωρο, το οποίο φαίνεται να έρχεται απότομα προς το τέλος της εβδομάδας, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, όπως διαφαίνονται και στο παρακάτω διάγραμμα το οποίο καταδεικνύει την επερχόμενη αστάθεια.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.