Καβάλα: Μια… αυτοσχέδια χωματερή σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης [φωτογραφίες]

Πλαστικά μπουκάλια και υπολείμματα σάπιων προϊόντων μέχρι και μεταλλικά... πιρούνια «επιμελώς» κρυμμένα πίσω από δέντρα και θάμνους στην καρδιά της πόλης σε ένα πολυσύχναστο σημείο

Είναι ένα από τα πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Φιλοξενεί δεκάδες δράσεις κάθε χρόνο, δίπλα του υπάρχει χώρος στάθμευσης όπου μεταξύ άλλων σταθμεύουν τουριστικά λεωφορεία τα οποία «κατεβάζουν» εκατοντάδες τουρίστες και είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης. Ο λόγος για το κτίριο της Νομαρχίας και το αμφιθέατρό του, το οποίο εκτός από εκδηλώσεις και αμέτρητους συμμετέχοντες σε αυτές, «φιλοξενεί» και αμέτρητα σκουπίδια στον εξωτερικό του χώρο.

Πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, πλαστικά ποτήρια από καφέ, υπολείμματα σάπιων προϊόντων, μέχρι και μεταλλικά… πιρούνια κοσμούν την πίσω πλευρά του αμφιθεάτρου, από την πλευρά της Ερυθρού Σταυρού.

Τα σκουπίδια είναι, πάντως, επιμελώς… κρυμμένα πίσω από δέντρα και θάμνους, ωστόσο είναι τέτοιος ο όγκος τους που τα κάνει να μην περνάνε απαρατήρητα. Να σημειωθεί, δε, ότι το εν λόγω σημείο είναι ιδιαίτερα… δημοφιλές για εκείνους που «φυτεύουν» αυτοσχέδιες χωματερές στο αστικό περιβάλλον.