Θάσος: Καθαρισμός λιμανιών Λιμένα και Καλλιράχης. Τι «ψάρεψαν» οι δύτες [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκαν οι παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίζουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου», με την «κερδοφόρα» παρουσία μαθητών του Δημοτικού του Λιμένα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί στο νησί της Θάσου στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2019 από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίζουμε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου» που πραγματοποιείται με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.

Οι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές του παλιού λιμανιού του Λιμένα Θάσου και στο λιμάνι της Σκάλας Καλλιράχης, ενώ σημαντική και πάνω από όλα διδακτική ήταν η παρουσία των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού Σχολείου του Λιμένα Θάσου.

Συνολικά και από τις δυο περιοχές συλλέχθηκαν 26 σάκοι απορριμμάτων από τις παραλίες με συνολικό βάρος άνω των 150 κιλών, ενώ από τους υποβρύχιους καθαρισμούς συλλέχθηκαν συνολικά απορρίμματα άνω των 400 κιλών. Συλλέχθηκαν επίσης 6 σάκοι ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

Το πιο κοινά απορρίμματα και στις δύο παραλίες ήταν τα φίλτρα τσιγάρων μαζί με πλαστικά μπουκάλια και μικρά κομμάτια πλαστικών, ενώ για τους υποβρύχιους ήταν τα πλαστικά μπουκάλια, λάστιχα αυτοκινήτων και μεταλλικά αντικείμενα.

Στη Σκάλα Καλλιράχης ξεχώρισε η παρουσία ενός ποδηλάτου, αλλά και η ποσότητα γυάλινων ποτηριών που βρέθηκαν στον βυθό του λιμανιού, ενώ στο παλιό λιμάνι του Λιμένα Θάσου βρέθηκαν 3 κώνοι οδικής κυκλοφορίας στον βυθό.

Οι καθαρισμοί συνεχίζονται στα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Λήμνου και του Άγιου Ευστράτιου.

Οι υποβρύχιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο CAT Center Action Thassos Dive Center.

Foto: CAT Center Action Thassos Dive Center
Foto: CAT Center Action Thassos Dive Center
Foto: CAT Center Action Thassos Dive Center
Foto: CAT Center Action Thassos Dive Center

*Φωτογραφίες: iSea