Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Η τάση του καιρού και πότε έρχεται το βίαιο τέλος του… καλοκαιριού

Η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή η οποία θα δώσει και το οριστικό τέλος στο παρατεταμένο καλοκαίρι και στην ανομβρία-Τα μηνύματα για τον καιρό στην Καβάλα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2019

Απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού, δίνοντας τέλος στο παρατεταμένο καλοκαίρι με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές, ακόμα και χιόνια στα ορεινά. Αιτία η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη η οποία θα δημιουργήσει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα από τις 3-4 Νοεμβρίου 2019 και μετά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα (βλ. παρακάτω χάρτη).

Σπάει η βροχερή παράδοση για την 28η Οκτωβρίου;

Όσον αφορά την τάση του καιρού στον Νομό Καβάλας το εορταστικό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου (Σάββατο 26-Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019), μέχρι και την παραμονή της παρέλασης δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποια μεταβολή, καθώς φαίνεται να επικρατεί ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23-24 βαθμούς Κελσίου.




Αξιόλογη μεταβολή δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε και κατά τη διάρκεια των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων, σπάζοντας την παράδοση που θέλει την παρέλαση στην Καβάλα με βροχή τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα οποία, όμως, κατά τη διάρκεια της εβδομάδα μπορεί να ανατραπούν, καθώς η 28η κείται… μακράν.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.