Καβάλα: Μικροπροβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρίας-Αναμένεται νέο κύμα βροχών

Πτώσεις δέντρων και ατυχήματα με υλικές ζημιές στην Εγνατία Οδό από το πέρασμα του βαρομετρικού χαμηλού με την ονομασία «Βικτώρια»-Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Μικροπροβλήματα άφησε πίσω της το πέρασμα της κακοκαιρία με το όνομα «Βικτώρια» από τον Νομό Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου 2019, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες και τους ισχυρούς νοτιάδες.

Τα μόνα προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούν κυρίως πτώσεις δέντρων, όπως στο ύψωμα της Νέας Ηρακλίτσας, η οποία αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πτώσεις κλαδιών στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού.

Επίσης, εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώθηκαν δύο τροχαία ατυχήματα στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στο ρεύμα προς Καβάλα, όπου στη μια περίπτωση εξετράπη αυτοκίνητο της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει στις προστατευτικές μπάρες, ενώ μετά από λίγη ώρα πάλι μία νταλίκα συγκρούστηκε με βαν. Από τα δύο τροχαία δεν έχει τραυματιστεί κανείς και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Για λίγες ώρες ακόμη θα επιμείνει η κακοκαιρία

Οι έντονες βροχές -τοπικά με μεγάλη ραγδαιότητα- και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2019 στον Νομό Καβάλας, με έμφαση στις πρωινές και κυρίως μεσημβρινές ώρες, με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Την Παρασκευή 14 και το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 ο καιρός θα είναι καλός, με πιθανές τοπικές νεφώσεις και εξασθένιση των ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αγγίζοντας τους 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Φωτογραφία: Μάκης Ζουμπλιός